zaterdag 10 december 2016

Bagels & Beans, 10 december 2016


De luifel van Café de Tijd is geel, de luifel van Café De Kater is rood. Onder de luifels branden de straalkacheltjes. Onder de straalkacheltjes bevinden zich de mensen die ondanks de sombere luchten en de miezerregen buiten willen zitten, bijvoorbeeld omdat ze willen roken.
Onder het raam waar ik zit, stopt een knappe jonge brunette; ze zet haar fiets op slot. Uit de tassen die aan weerszijden van haar bagagedrager zijn bevestigd, haalt zij haar tassen: een handtas en een boodschappentas. Ze loopt langs de viskraam en de bloemenkraam en terwijl zij staande wordt gehouden – ze loopt snel weer door – door een vrouw van middelbare leeftijd met een tijdschrift van vermoedelijk christelijke signatuur in aanslag, vraag ik me af waarom we viskraam zeggen en bloemenkraam en niet vissenkraam en bloemenkraam of viskraam en bloemkraam. Enfin.
Kijk ik in plaats van naar rechts door het raam naar buiten naar links de gelagkamer in, dan valt mijn blik telkens op de over elkaar geslagen en in zwarte panty’s gestoken benen van de dame op de hoek van de lange tafel, die met haar beduidend minder aantrekkelijke vriendin zit te praten.
Ik dwaal met mijn blik door de ruimte en tel het aantel vrouwen met wie ik seks zou willen hebben: 9. Dat zijn alle vrouwen in deze ruimte minus 1 (een vrouw van ver in de vijftig). Van de mannen komt er niet 1 in aanmerking, of het moet de jongen met het vlasbaardje zijn, gesteld dat ie een mooi kontje heeft, maar dat kan ik zo niet zien (want hij zit erop).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten